Home

Overige

Mijn account

Ervaar Braco' blik

Ontdekken
Phebe Somers
15/02/2019
Braco komt naar België!

Spreken is zilver, zwijgen is goud. Een populair gezegde, en het zou ook zo het motto van Braco kunnen zijn. Braco is een man van Kroatische afkomst, die zich tot doel gesteld heeft om mensen te helpen. Zo zijn er wel meer, in een tijd waarin we vaak overstelpt worden met lifecoaches en healers. Het verschil met Braco is dat hij geen woorden nodig heeft om zijn doel te bereiken. Zijn geheime wapen? Zijn blik!

Complete stilte

Wie nu intussen naarstig op digitale zoektocht is gegaan om een interview met de man te kunnen gadeslaan, zal op z’n honger blijven zitten. Die bestaan namelijk niet. Ook is het al van 2004 geleden dat hij nog voor een publiek heeft gesproken. Hij verkondigt namelijk geen theorieën, filosofieën of religieuze opvattingen. Hij heeft geen behoefte om mensen van een bepaalde boodschap te overtuigen. Wat doet hij dan wel? Tijdens een bijeenkomst van Braco staat hij op een podium voor een volle zaal, en kijkt de mensen aan. Simpelweg in de ogen staren. Dat doet hij ongeveer 5 minuten, daarna is het voorbij. “Euh, en dan?’, hoor ik je denken. Het lijkt inderdaad niet alsof hij met een enkele blik veel wonderen kan verrichten. Maar schijn bedriegt.

Braco Komt Naar België Quote Life Bloom Web

Hoop en rust

”Die honger naar innerlijke rust is in onze prestatiegericht maatschappij tegenwoordig groter dan ooit.”

Er zijn dan wel geen interviews met Braco in de hoofdrol voor handen, getuigenissen van bezoekers zijn er des te meer. En die zijn heel uiteenlopend. De meesten verklaren dat ze na het aanschouwen van Braco’s blik, een gevoel van hoop, vreugde en rust ervoeren. Die gevoelens waren soms zo intens, dat bezoekers vaak als het ware tot inzicht kwamen en hun leven over een volledig andere boeg gooiden. Bij sommigen kwam het besef dat ze op het verkeerde, of het juiste, levenspad zaten. Voor nog andere bood Braco’s blik verlichting bij een identiteitscrisis. Hoe hij juist die gevoelens losmaakt bij zijn bezoekers, is onverklaarbaar. Niet iedereen ervaart uiteraard zo’n ingrijpende emoties. Een deel van het publiek beleeft die 5 minuten in rust, warmte, liefde en diepe vrede, een gevoel dat vaak nog lang nazindert.

Braco Komt Naar België Naomie Campbell

Voor Braco is iedereen gelijk. Ras, leeftijd, sociale klasse, gender... het zijn holle woorden voor hem. Wie hij helpt, en op welke manier, is volledig willekeurig. Zelfs hij heeft er geen vat op. Hij noemt zichzelf dan ook geen healer, omdat hij nooit een ‘genezing’ belooft. Zijn visie is dat hij iedereen kan helpen, zolang zij er zelf voor open staan. Onbewust weet elk individu zelf op welk vlak ze hulp kunnen gebruiken. Het is gebleken dat ook mensen die in de materialistische wereld aan de top staan, des te meer nood ervaren aan een innerlijk en spiritueel welzijn. Namen zoals Naomi Campbell, Donna Karan en Mat Bomer zijn geen onbekenden op de events van Braco.

(Lees verder onder de video)

De man achter de blik

Braco ontvangt al sinds 1995 geïnteresseerden in de ‘Onyx Room in Zagreb. Die ruimte, die vanzelfsprekend volledig uit de steen onyx is vervaardigd, vormt het centrum van zijn levenswerk. Maar het overgrote deel van zijn tijd spendeert hij al reizend. Hij deed reeds 23 landen aan om zoveel mogelijk mensen de kans te geven kennis te maken met zijn blik. En de beloningen voor zijn levenswerk blijven alvast niet uit!. Zo mocht Braco reeds de ‘Peace Pole-award’ tijdens het UN-community event in New York in ontvangst nemen, dit voor zijn bijdrage aan de wereldvrede. Ook is Braco de trotse bezitter van een ‘World ambassador of peace and light Certificate’. Om toegankelijk te blijven voor iedereen beperkt Braco zich niet enkel tot live bijeenkomsten. Er zijn online ook films en documentaires te vinden die rust zouden bieden voor iedereen die dat zoekt. En die honger naar innerlijke rust is in onze prestatiegerichte maatschappij tegenwoordig groter dan ooit.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Gedicht - Beschermengel

De mens leest hoort en wanhoopt... Het is dagelijks 'n gevecht met zichzelf.. Er wordt naar veel…

Lees meer
Lichaam & Geest

Breng kleur in je leven met Aura Soma

Laten we ons eens inbeelden dat we in een wereld leven zonder kleur! Wij staan er niet bij stil,…

Lees meer
Ontdekken

Jouw ideale job volgens de astrologie: deel 2

Als ze zo net van de schoolbanken komen, weten heel wat jongeren niet wat ze verder in het leven…

Lees meer
Bloom april 2019

Word een Bloom’er

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • kortingen op shopartikelen

  • (on)beperkt gratis geboortehoroscopen incl. duiding per jaar

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop, jaarhoroscoop, ascendanthoroscoop...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Op de hoogte blijven?