Home

Overige

Mijn account

Seks, de basis van een goede relatie?

Liefde
19/04/2019
Seks, de basis van een goede relatie?

In elke relatie neemt seksualiteit een belangrijke positie in. Voor de één een must, voor de ander bijzaak. Hoe belangrijk is seks in onze relaties? Is seks een lust of een moment van genieten tussen jou en je partner? Welke seksuele oriëntatie neem jij aan in de relatie en waar voel jij je prettig bij? Vaak wordt seks eerder gezien als ‘moeten’, dan als ‘willen’. En wat kun je zelf ondernemen om de intimiteit aanzienlijk te verbeteren? Is seks de basis van een goede relatie?

Seks is een taboe waar vandaag in vele huishoudens nog steeds moeilijk over gesproken kan worden. Zonde, want de seksuele beleving die huist binnenin ons kan ons namelijk veel vertellen over hoe wij in wezen tegenover onze relatie staan. Al snel oriënteren wij ons in een rol die achteraf als een seksuele sleur aanvoelt. Koppels hebben de neiging om zichzelf seksueel te bewijzen naar hun partner toe uit angst deze te verliezen.

Liefde of lust?

Stel jezelf eerst de vraag of je seks hebt met je partner uit lust of uit liefde. Seks vanuit liefde is voor de partner voelbaar. In tegenstelling tot lust, waarbij de partner eerder het gevoel van ‘gebruikt te worden’ wordt ontwikkeld. Lust en liefde moeten in balans zijn, geef daarom je partner nooit het gevoel dat het je enkel gaat om de eigen behoefte te bevredigen. Dit kan een vernederend gevoel opwekken.

Praat erover

Seks De Basis Van Een Goede Relatie Quote 2 Bloom Web

Wist je dat 70% van de vrouwen haar diepste fantasieën niet kenbaar maakt aan de partner? En dat de meerderheid van de mannen die wel uiten? Heel belangrijk is om te vertellen wat je stoutste dromen zijn. Een fantasie is een opwindende gedachten over iets. Iedereen heeft ze, dus schaamte is nergens voor nodig. Dus vanaf nu ga je je seksuele gedachten delen! Dit zorgt namelijk voor een plezierige belevenis. Het stimuleert de ander en hiermee prikkelen jullie elkaar op een positieve manier!

Kwaliteit boven kwantiteit

Liefde wordt vaak gemeten aan de hoeveelheid seks per week. Onzin! Seks kan perfect in mindere mate aanwezig zijn en de liefde kan er nog altijd serieus van afspatten. Zet daarom dit idee uit je hoofd, Elke relatie kent wel eens de seksuele ‘sleur’. Maak dit vooral niet dramatischer dan het is.

Haal de toverdoos boven

Af en toe experimenteren kan jullie seksleven een andere dimensie geven. Doe af en toe eens gek, als vrouw kan je bijvoorbeeld eens een bijzonder lingeriesetje aantrekken! Je partner zal dit geweldig vinden en dit zorgt ook voor een sterkere band. Een belangrijke boodschap hierachter is dat je af en toe iets kan doen dat je partner leuk vindt. Natuurlijk doe je nooit iets tegen je zin, maar durf wel te teasen!

Zorg voor variatie

Probeer eens wat afwisseling te brengen in jullie seksleven. Ga op avontuur en vermijd jullie gewoonlijke plaatsen. Variatie is belangrijk om de intimiteit aanzienlijk te vergroten. Elke week in de slaapkamer onder de lakens met het licht uit? Op een bepaald moment kan dat voor één of beide partners saai worden. Als jullie daar verandering in brengen zal jullie seksleven naar een hoger niveau getild worden!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Lichaam & Geest

Mediteren is hot! Het geheim ontrafeld

Mediteren is hip, maar mediteren is ook een beetje onduidelijk en vaag. Er bestaan meerdere vormen…

Lees meer
Spiritualiteit

Gedicht - Beschermengel

De mens leest hoort en wanhoopt... Het is dagelijks 'n gevecht met zichzelf.. Er wordt naar veel…

Lees meer
Bloom maart

Vissen, jouw jaarhoroscoop 2019-2020

We vieren in maart traditiegewijs de verjaardag van de Vissen en zetten dit teken in de bloemetjes.…

Lees meer
Bloom juni 2019

Word een Bloom’er

  • 11 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2019, jaarhoroscoop 2019, ascendanthoroscoop 2019, je Chinese horoscoop 2019,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Op de hoogte blijven?