Home

Overige

Eigenliefde, het begin van alles

Liefde
28/11/2018
Column Annemarie Sips: eigenliefde

Als mensen iets van je vinden, of je 'niet leuk´ vinden, is dat hun waarneming. Die woorden kun je dan ontvangen of afwijzen. Als hoog-gevoelig mens is die keuzeknop niet altijd aanwezig, dus dan schiet het met een enorme vaart naar binnen. Vervolgens heb je er last van, en dan begint de verwerking.

Je slaapt slecht, je wil er steeds over praten met je naasten, je bent de situatie aan het ontleden en je vertoeft in een lage frequentie. Je voelt je meer raakbaar en hebt net behoefte aan liefde. Daar is die afwijzing weer, waar je geen vrienden mee bent. Het is zoals het is en iedereen is vrij om te uiten wat hem/haar dwars zit. Laat je echter niet verleiden tot een moddergevecht. Richt je liever op het waarmaken van jouw dromen en je prachtige weg in overvloed. Als mensen anderen beschuldigen of op een negatieve manier willen raken, dan doen ze dat uit een gevoel van zelf-tekort, vanuit arme gedachten. Arme gedachten maken echter niemand rijk . Dat tekort aan eigenliefde zorgt ervoor dat ze energie willen aftappen bij de ander. Hoog-gevoeligen zijn energetisch, en dus ook de gemakkelijkste prooi. Zeker online is dat gemakkelijk, snel en effectief. Ze zitten veilig achter een scherm. Ben je hier vaak het slachtoffer van, dan word je moe en energetisch uitgeput.

Neem je innerlijke leiding en verwijder je plug-ins door weer in het licht te stappen. Als je mondelinge verwijten of online onaardige woorden binnenkrijgt: druk op de delete-knop! Geloof me, het helpt! Denk niet aan je aftappers, anders voed je ze. Heb je negatieve emoties, doorleef ze even en lach er vervolgens om. Lachen werkt helend. Geef anderen en jezelf complimentjes, wees enthousiast, beleef zelfliefde, richt je op het goede en blijf oprecht en puur. Zo dans je weer in het ritme van liefde!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Bloom januari

What to explore? Dé hotspots in 2019.

Tijdens deze koude winterdagen kunnen we enkel dromen van een zonnige vakantie. En als we dan toch…

Lees meer
Bloom januari

Een kinkier seksleven in 2019

Nu de trilogie van de boeken ‘50 Shades of Grey’ in de kast stof ligt te verzamelen, is het tijd om…

Lees meer
Thuiskomen

Feng-Shui: voor een woning in balans

Stel jij jezelf wel eens vragen bij de keuze van jouw inrichting of zijn er problemen in een ruimte…

Lees meer
Bloom januari 2019

Word een Bloom’er

  • Toegang tot alle leesartikelen

  • Geniet kortingen op shopartikelen

  • Tot 3 gratis geboortehoroscopen per maand

Op de hoogte blijven?

BLOOM