Home

Overige

6 tips om liefde te vinden wanneer al je vrienden al gesetteld zijn

Liefde
20/12/2018
6 tips om liefde te vinden wanneer al je vrienden al gesetteld zijn

Je kijkt om je heen en je ziet al je vrienden samen met een partner. Daar sta je dan toe te kijken hoe zij gelukkig zijn. Waarom kun jij je niet settelen met iemand? Wat loopt er moeilijk? Ben je misschien te veeleisend? Of ben je net te gemakkelijk?

1. Begin bij jezelf

Alles begint met eigen liefde. Zonder dat kun je onmogelijk een ander liefhebben. Je wordt er geen narcist door, integendeel! Je komt aantrekkelijk en zelfverzekerd over en dat is tegenwoordig niet meer weg te denken in een relatie. Zorg voor jezelf en laat zien dat je er staat. Deze energie straal je uit naar de ander, wat voor een aantrekkelijke boost zorgt.

2. Vergelijk jezelf niet met je vrienden

Er bestaat geen grotere valkuil dan je te gaan vergelijken met vrienden. Iedereen is anders en iedereen beleeft de relatie op een andere manier. Elke relatie is uniek en geen enkele relatie is hetzelfde. Laat dit een motivatie zijn: de relatie van je vrienden zal nooit hetzelfde zijn als jouw relatie. Dit hoeft ook niet! Elke relatie is authentiek op haar manier, dus ook de jouwe.

3. Trek de wijde wereld in

Mannen of vrouwen komen niet aan je deur kloppen. Je zal hier tenminste zelf een beetje moeite voor moeten doen. Sociale isolatie zorgt ervoor dat de zin in leven afneemt. Trek erop uit! Doe iets aantrekkelijks aan, maak je op en ga op avontuur.

4. Doe de dingen alleen of met gelijkgestemde zielen

Wacht niet tot een vriend of vriendin je mee naar buiten trekt. Doe de dingen alleen of trommel een bende vrijgezellen op. Kruip uit je grot en doe iets constructiefs! Het slachtoffer spelen brengt geen man of vrouw in je leven. Het lot een handje helpen is dus aan te bevelen.

5. Leg de lat niet té hoog

Perfectie bestaat niet. Je kan bij iedereen wel iets vinden waaraan je je ergert. Zoek voor jezelf daarom uit wat je verwacht van iemand. Wat is van essentieel belang in een relatie? Waar kun je mee leven? Waar kun je zeker niet mee leven? Stel jezelf daarom eerst de vraag: ligt het probleem bij je kieskeurigheid, en kun je het eignelijk ook met minder stellen?

6. Laat het verleden los

Last but not least: laat het verleden voor wat het is. Niets is zo’n afknapper dan als je op een date voortdurend over de ellende van een vorige relatie doordraaft. Dit laat zien dat je het verleden niet kan loslaten. Heb je daarentegen wel de behoefte om iets te delen? Hou het dan luchtig en overstelp je date niet met details!

6 Tips Om De Liefde Te Vinden 2 Bloom Web

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Ontdekken

Boekreview: Het Occulte

Het occulte, het is traditioneel voer voor vele en vooral voor lange discussies. De ene gelooft…

Lees meer
Bloom januari

Social media: bron van stress?

Midden jaren ’90 college rechtssociologie in Leuvense aula. Voor de millennials onder de lezers:…

Lees meer
Spiritualiteit

Aura's leren zien: hoe doe je dat?

Alles wat leeft straalt energie uit. Oftewel heeft een energieveld. Jij dus ook. Een ander woord…

Lees meer
Bloom januari 2019

Word een Bloom’er

  • Toegang tot alle leesartikelen

  • Geniet kortingen op shopartikelen

  • Tot 3 gratis geboortehoroscopen per maand

Op de hoogte blijven?

BLOOM