Home

Overige

Mijn Account

Jouw Mercuriusteken

Mercurius symboliseert de intelligentie. Het is met Mercurius dat we 'leren' en dat we contacten leggen met de dingen en de personen. Alles wat we kennen langs onze zintuigen wordt door Mercurius gesymboliseerd.

Mercurius in Vissen: de gevoelswereld spreekt

Met Mercurius in Vissen ben je erg ontvankelijk, waardoor je een erg gevoelige natuur hebt. Je zal een groot inlevingsvermogen hebben. Invoelen, meevoelen en erover praten met anderen is belangrijk voor jou. Het is noodzakelijk om orde te houden. Met deze stand kan je immers in wanorde verzinken. Soms zou je wel eens beter je gevoelige natuur onderdrukken, want soms overheersen je gevoelens je denken. Je geniet een soepele geest, die evenwel vatbaar is voor dromerij. Je kan steeds terugvallen op een ruim voorstellingsvermogen en een rijke fantasie. Je wordt geboeid door filosofie en parapsychologie.

Mercurius in Vissen als kind

Het kind met Mercurius in Vissen is de verstrooide leerling die zijn dromen verder zet in de klas. Het stoort hem niet dat hij niet bij de eersten van de klas is: hij heeft geen eigenliefde of ambitie. Hij leert nochtans goed als het onderwijs hem boeit. Hij toont zich bijzonder goed in literatuur, geschiedenis en aardrijkskunde. Het is een goede kameraad, toegeeflijk en gedienstig; hij helpt en verdedigt de zwakken. Hij is zo met iedereen, hij heeft weinig persoonlijke vrienden. Zijn leraars hebben weinig invloed op hem: hij is zeer afstandelijk met hen.

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • kortingen op shopartikelen

  • (on)beperkt gratis geboortehoroscopen incl. duiding per jaar

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop, jaarhoroscoop, ascendanthoroscoop...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Op de hoogte blijven?