Home

Overige

Mijn Account

Jouw Mercuriusteken

Mercurius symboliseert de intelligentie. Het is met Mercurius dat we 'leren' en dat we contacten leggen met de dingen en de personen. Alles wat we kennen langs onze zintuigen wordt door Mercurius gesymboliseerd.

Mercurius in Tweelingen: nieuwsgierigheid troef

Je bent erg nieuwsgierig. Je bent in van alles en nog wat geïnteresseerd. Je loopt de mensen af om iets te vernemen en allerlei weetjes op de kop te tikken. Je hebt een helder verstand, bent snel bij de pinken en kan je vlot aanpassen. Bovendien beschik je over een goed beoordelingsvermogen. Toch praat je soms te veel waardoor je je mond voorbij kan praten. Je hebt eveneens de neiging om teveel te beloven. Je zal veel interesses hebben. Je leest graag en bent steeds weer op zoek naar nieuwe informatie. Je kan evenwel je aandacht niet al te lang bij één onderwerp houden. Je houdt veel van variatie. Je kan je immers moeilijk concentreren.

Aandachtspunten bij kinderen

Op school zal hij zich goed kunnen aanpassen aan zijn meesters, als deze rekening houden met zijn nood aan beweging - bv. laten het bord afvegen, boodschappen doen, enz... In dit geval zal hij zich héél goed ontwikkelen. Wordt hij gedwongen om stil te blijven dan zal hij opstandig worden. Het kind met Mercurius in Tweelingen moet leren ontdekken welke de hindernis voor het slagen is: zijn verspreide nieuwsgierigheid, zijn veranderlijkheid. Hij moet leren zijn intellectueel werk tot in de diepte te doen gaan, opdat het niet oppervlakkig blijft.

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • kortingen op shopartikelen

  • (on)beperkt gratis geboortehoroscopen incl. duiding per jaar

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop, jaarhoroscoop, ascendanthoroscoop...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Op de hoogte blijven?